luni, mai 25, 2009

Dimineata pe Lipscani

Cel mai mult lui Ubu ii placea sa isi petreaca diminetile libere de sambata si duminica plimbanduse pe micutele alei batrane de prin centrul Bucurestiului impreuna cu Domnul M,parosul-caine-misto,cum spunea Ubu cu mandrie cand straini curiosi se incruntau la micutul caine ciudat intreband:"Ce rasa este asta?".

Domnul M nu avea nimic impotriva sa iasa cu micuta lui stapana.Ii facea placere.

De fapt acest paros-caine-misto nu era altceva decat un komondor mult prea blanos pt a fi recunoscut ca rasa de oamenii astia ciudati care isi tot bagau nasul pe unde le vine uitandu-se la el cu un aer arogant punandu-i intrebarea referitoare la rasa micutei Ubu.El nu facea alteva decat sa ranjeasca la trecatorul curios.asa l-a invatat pe el Ubu:"Oamenii sunt unor de cucerit.Trebuie doar sa le zambesti!".

Probabil va intrebati cum de o intelege Domnul M pe micuta Ubu...Ei,ei,ei pai voi ce credeti ca decet voi sunteti in stare sa intelegi discurus uman??Ne-ne-ne...Stati umpic.Aveti dreptate dar cainele nostru nu era as orice pocitura care tanjeste doar dupa mancare,alearga dupa idioatele alea de bete si se pune cu burtica sus sa fie mangaiat.

Domnul M era un catel inteligent,Ubu a inteles asta din prima asa ca nu i-a dat nume din alea pt catei obisnuiti de tipul:Fifi,Max,etc.

Ubu era si ea o fetita intelogenta pt cei 13 ani ai sai.Cand l-a gasit pe bietul catelus culcat pe langa ghena de gunoi aratand in ultimul hal nici nu a stat pe ganduri,i-a zis:"Buna ziua,Domnule Mandarina,veniti acasa."Cainele a inteles din prima ca draguta asta i se adreseaza lui si i-a aratat ranjetul lui neobisnuit de uman pt un caine.

Parintii lui Ubu n-au zis nimic,bineinteles.Deja se obisnuisera cu ideea ca nu vor scapa niciodata de iubirea ficii lor pt animale.N-ar fi recunoscu niciodata dar l-au indragit pe Domnul M din prima cand l-au vazut.N-au facut o criza de isterie.Doar au oftat si au intrebat"Cum il cheama?"

Ca,ce?Si asa aveau deja 3 hamsteri,4 pestisori,2 canari si 1 papagal.

Loc,Slava Cerului,aveau destul.Mama,Domnisoara Nina,lucra la un cabinet veterinar,asa a nu trebuiau sa-si faca griji pt. analizele si bolile pe care le vor face animalele.Minunat!

Un comentariu:

  1. hey:) ms pt coment..te-am adaugat in lista in id..dar eu id-ul ala il tin doar pt blog.. id-ul meu este eu_alex_andra17 :)
    ne auzim pe mess:) ca sa mai schimbam pareri:*
    pup:)

    RăspundețiȘtergere